Veselé kvítky

Kefírový perník – rychlý a výborný

Rychlá a výborná buchta na snídani nebo jen tak na chuť.
kefir

Budete potřebovat:
2 vejce
300 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
3/4 sklenice oleje
300 g hladké mouky
300 ml kefíru
půl lžičky jedlé sody
1 lžička koření medový perník

Na polevu:
Kousek másla, čokoláda na vaření, jedna zakysaná smetana

V míse mixérem umixuji vejce s cukrem, přidám olej a následně postupně přidávám mouku smíchanou s kakaem, kořením a sodou a zároveň přidávám kefír. Těsto naleji na plech vymazaný sádlem a vysypaný polohrubou moukou a dám péct. Peču ze začátku na 180stupňů pak snižuji na 150. Že je upečeno poznáme tak že těsto trochu odskočí od hran plechu, případně do něj píchneme špejlí, jestli se nelepí.
Čokoládovou polevu připravíme tak, že rozpustíme v kastrůlku trochu másla, nalámeme na něj čokoládu, kterou za stálého míchání rozpustíme. Do vzniklé čokolády přimícháme zakysanou smetanu a natřeme na buchtu.
Dobrou chuť